Fordons- och transportprogrammet - inriktning Godshantering


Ett av de yrken där det just nu efterfrågas utbildad personal är inom godshantering, eller logistik som det också ofta benämns.

På transportprogrammets inriktning Godshantering får du en bred utbildning och kunskaper för att direkt efter examen kunna gå ut i arbete. Här får du lära dig om hantering och framförande av truckar och andra godsfraktande maskiner, lagerhantering, godsmärkning, fraktdokument, tekniska administreringsverktyg, utvecklade förmågor i att använda lastsäkrings- och lyftutrustning samt en god förmåga att arbeta miljömässigt och kvalitetsmässigt.

Möjligheterna till arbete efter gymnasiet är goda.

 

Yrken inom godshantering/logistik

Några exempel på yrken inom området:

Lagerchef, truckförare, logistiker, lagerarbetare, logistikchef, plockare, paketerare, gruppledare, terminalarbetare, dataadministratör, logistiksamordnare, kombiterminalsarbetare, hamnarbetare, åkeriarbetare, transportledare, packmästare, skyddsombud, trafikplanerare, speditör mfl.

Exempel på kurser inom programmet

Godshantering, 100p
Hantering av varor och gods, 200p
Lastbärare, 200p
Maskinell godshantering, 200p
Tunga arbetsmaskiner, 200p


Länk till Skolverkets information om Godshantering

Info om godshantering på skolverket.se >>

 

Varför välja Godshantering på KC?

Vill du satsa på en utbildning som ger jobb direkt efteråt, eller vill du efteråt läsa vidare på högskola, så är Godshantering ett bra gymnasieval.

- Truckkort redan i år 1. Det ökar dina chanser till ett sommarjobb redan första sommarlovet för den som vill.

- Skolan förser dig med yrkesmässiga kläder, skyddsskor.

- Skolan ordnar med din praktikplats.

- Högskolebehörighet. Under dina individuella val får du själv välja om du vill läsa in högskolebehörighet eller andra valbara (yrkes)kurser.

- Vi är en lite mindre skola där alla lär känna varandra och där vi har en positiv, öppen och trevlig stämning och en god studiero.

- Alla elever på skolan utrustas med egen bärbar dator.

Praktik hos företag

I utbildningen ingår praktik hos företag.

I årskurs ett gör du flera besök på många olika typer av arbetsplatser och i årskurs två och tre är du på praktik där du får pröva dina kunskaper. Skolan samarbetar med de flesta av de största aktörerna i och runtomkring Eskilstuna och grannkommunerna.

Vi vill hjälpa dig att skapa många bra kontakter för ditt framtida yrkesval och ge dig inblick och kunskaper inom den senaste tekniken. Praktiken gör att du får ett bra kontaktnät när du ska söka arbete, en bra merit för ditt CV, erfarenhet samt framför allt en bra ingång och chans till sommarjobb eller arbete redan under eller direkt efter studierna.


Kontakt

Om du har frågor och funderingar, vill komma på besök eller vill veta hur det är att studera hos oss är du välkommen att kontakta vår programansvarig: Tomas Forsman på tel 016-14 74 70, 076-721 00 30 eller via e-post: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.