CNC- och robottekniker – ny yrkeshögskoleutbildning på Kunskapscompaniet i Eskilstuna!

pressrelease

2023-01-18, 07:00

Myndigheten för yrkeshögskolan har beviljat Kunskapscompaniets ansökan om att bedriva en ettårig yrkeshögskoleutbildning till CNC- och robottekniker.

Den här utbildningen är ett snabbspår in i en mycket het arbetsmarknad – den har ett kompakt upplägg och man är klar inom ett år säger Charlotte Vällfors, affärsområdeschef för vuxenutbildningen inom Kunskapscompaniet.

Kunskapscompaniets ansökan om att utbilda CNC- och robottekniker på yrkeshögskolenivå har beviljats av Myndigheten för yrkeshögskolan. Utbildningen till CNC- och robottekniker kommer att bedrivas i företagets lokaler i centrala Eskilstuna.

I industritäta Mälardalsregionen finns en mycket stor efterfrågan på den kompetens den här utbildningen ger, fastslår Charlotte Vällfors.

Näringslivet i regionen kommer att spela en viktig roll i utbildningen; genom att ta emot LIA-praktikanter (lärande i arbete) samt genom att medverka i utbildningens ledningsgrupp och bidra med föreläsningar

– Det är roligt att företagen är med på tåget, det kommer att göra utbildningen relevant och deltagarna väl förberedda för branschens krav, säger Charlotte Vällfors.

Som CNC- och robottekniker arbetar man med att sköta datorstyrda maskiner, genom till exempel svarvning, borrning eller fräsning tillverkas detaljer av metall, trä eller plast. I arbetsuppgifterna ingår även att självständigt programmera, läsa ritningar och att rigga maskiner – ett kul, intressant och tillfredställande arbete för den som är teknikintresserad.

Utbildningen startar för första gången i höst och därefter med årliga starter. Ansökan till utbildningen öppnar i början av mars och görs via Kunskapscompaniets hemsida, www.kunskapscompaniet.se/yrkeshogskola.

Kunskapscompaniet startade sin verksamhet i Eskilstuna 1993 och har ett väl utvecklat samarbete med det lokala näringslivet. Samarbetet skapar ett nätverk för genomförande av praktik för deltagarna och säkerställer att utbildningarna lever upp till de senaste kompetenskraven inom respektive bransch.

Presskontakt

Charlotte Florestedt

Affärsområdeschef Vuxenutbildning Charlotte.Vallfors@watma.se 070-462 52 48

Relaterat material