Fler elever vill studera på Kunskapscompaniet gymnasium: ”Våra elever kvalificerar sig för jobb och högskolebehörighet”

pressrelease

2021-02-22, 07:00

Antalet förstahandssökande till Kunskapscompaniet ökar och skolan har i årets preliminärval ett högre antal förstahandssökande än tidigare år. Skolans rektor, Peter Axelsson, gläds åt beskedet och framförallt över att många valt att söka till Vårdprogrammet, skolans senaste tillskott.

Årets preliminära gymnasieval har nu stängt och resultatet visar ett stort intresse för Kunskapscompaniet gymnasieskola som har 16 procent fler förstahandssökande än i fjol.

– Det gör mig enormt glad att så många elever valt oss som förstahandsval. Det är ett kvitto på att vi erbjuder en bra utbildning och att våra elever är nöjda, säger skolans rektor, Peter Axelsson.

Han tror att skolans framgång i preliminärvalet till stor del beror på att fler elever och vårdnadshavare ser fördelarna med att utbilda sig till ett yrke.

– På alla våra utbildningar kvalificerar eleverna sig för jobb och har samtidigt möjlighet att få högskolebehörighet. Det är en stor fördel för elever som kanske vill ta en paus efter gymnasiet och fundera över vad de vill göra, säger Peter Axelsson.

Katharina Sjögren-Edström, VD på Kunskapscompaniet, är glad och stolt över söktrycket till skolan och ser antalet förstahandssökande som en kvalitetsstämpel.

– Vi arbetar kontinuerligt och målmedvetet med att göra våra skolor samt våra program attraktiva, och det stora antalet förstahandssökande tror jag är ett resultat av det arbetet. För oss är det viktigt att ständigt förbättra och utveckla våra utbildningar, säger Katharina Sjögren-Edström.

Presskontakt

Relaterat material