Kunskapscompaniet bygger en organisation för framtiden

news

2021-08-31, 07:50

Kunskapscompaniet, som har erbjudit vuxenutbildning sedan 1993, har ambitionen att växa rejält de kommande åren och har nu en organisation på plats som kan möta de nya behoven.

Kunskapscompaniet erbjuder vuxenutbildning inom yrkeshögskola och yrkesutbildning genom Komvux och Arbetsförmedlingen samt coachning via Arbetsförmedlingen och Trygghetsfonder. Nu förbereder man organisationen för att kunna erbjuda ännu fler utbildningsplatser inom alla dessa områden.

– Vi ska växa och planen är att vi mångdubblar verksamheten inom den kommande femårsperioden, säger Mikael Torkeli, affärsområdeschef för Kunskapscompaniet.

För att skapa förutsättningar för en tillväxt av den storleken, har organisationen gjorts om och flera nya verksamhetschefer anställts. Verksamhetschefen ansvarar för den dagliga driften av utbildningarna både när det gäller personal och ekonomi och ansvaret kan liknas vid en rektorsroll.

– Med den nya organisationen får vi ett närvarande ledarskap, både geografiskt och personaltäthetsmässigt och den är också enkel att skala upp vartefter vi växer. Varje anställd hos oss ska ha nära till sin ledare och nu finns vi strategiskt utspridda från Kristianstad i söder till Gällivare i norr, säger Mikael Torkeli.

För eleverna på utbildningarna tror Mikael Torkeli att den nya organisationen blir en kvalitetsförbättring.

– När vi är bättre organiserade, blir också vårt kvalitetsarbete spetsigare och mer välorganiserat och våra utbildningar därmed bättre.

Den nya organisationen träder i kraft från augusti 2021.

Om Kunskapscompaniet:

Kunskapscompaniet bildades 1993 i Eskilstuna och erbjuder utbildningar på flera orter runtom i landet. Kunskapscompaniet vuxenutbildningar har idag ett starkt fäste i Mälardalen med verksamheter i bland annat Eskilstuna, Västerås, Hallstahammar, Köping, Katrineholm, Flen och Nyköping och erbjuder även utbildningar i Stockholm, Kristianstad, Trollhättan samt Gällivare och Visby. Sedan maj 2020 ingår Kunskapscompaniet i utbildningskoncernen

Presskontakt