Våra gymnasieprogram

Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet ger dig möjlighet att jobba med människor. Du får göra en viktig insats och samtidigt ta del av de stora stunderna i livet hos dem du möter.

Du får lära dig både teori och praktik inom vårdyrket. Din personlighet blir ett verktyg i din yrkesroll och du får kompetens att bemöta människor professionellt.

Intresseanmälan»Poängplan»

På vård- och omsorgsprogrammet lär du dig att ge vårdtagare omsorg, omvårdnad och ett gott bemötande. I utbildningen kombineras kunskaper från olika ämnesområden t.ex. vård och omsorg, medicin, hälsopedagogik och psykologi.

Välj vad du vill bli

Andra året på vård- och omsorgsprogrammet har du möjlighet att välja inriktning. Du kan antingen välja att studera till en grundläggande yrkesexamen eller välja till kurser som ger dig behörighet till att läsa vidare på högskola eller universitet.

Arbeta direkt

Efter utbildningen finns många olika jobbalternativ. Du kan bland annat söka jobb som undersköterska, personlig assistent och mentalskötare.

Studera vidare

Utbildningen öppnar vägar för många olika yrkesinriktningar som till exempel specialistundersköterska, sjuksköterska, tandsköterska, apotekare, sjukgymnast, socionom, polis, brandman, hälsopedagog och dietist.

APL

Arbetsplatsförlagt lärande (minst 15 veckor) och metodövningar ingår i utbildningen vilket leder till viktiga kunskaper i den kommande yrkesrollen.

Visste du att?

Kunskapscompaniet gymnasium är ett certifierat Vård- och omsorgscollege i Eskilstuna. Det innebär att vi ingår i en certifierad samverkan – en kvalitetsstämpel för jobb och utbildning inom vård- och omsorgsbranschen.

Läs mer»
Intresseanmälan

Är du intresserad av KC?

Vill du studera hos oss eller bara veta mer? Skicka iväg en intresseanmälan till oss så hör vi av oss när det är dags för ett Öppet Hus eller någon annan typ av prova på-aktivitet hos oss.

Intresseanmälan»

Personal

Carina Saarela

Lärare, APL-ansvarig och programansvarig Vård- och omsorgsprogrammet
076-492 68 93

Jari Salmijärvi

Rektor på Kunskapscompaniet gymnasieskola
072-177 39 20