Utbildningsminister Mats Persson besöker Kunskapscompaniets yrkeshögskola i Eskilstuna

news

2024-03-21, 12:06

Utbildningsminister Mats Persson besökte vår Yrkeshögskola i Eskilstuna igår, med ett speciellt intresse för utbildningen till CNC- och robottekniker. Besöket gav ministern en unik inblick i den tekniska utbildningen som är en viktig del av kompetensförsörjningen inom svensk industri.

Vid besöket fick ministern möjlighet att träffa både personal och deltagare, samt företag som är involverade i utbildningen. Han fick även möjlighet att visa sin tekniska skicklighet genom att utföra några praktiska moment i verkstaden.

– Vi är väldigt glada och stolta över att ministern uppmärksammar vår viktiga utbildning och den betydelse den har för regionen. Att ha fått möjligheten att visa upp vårt arbete och diskutera utbildningsfrågor med ministern är något vi verkligen uppskattar. Vi ser fram emot att fortsätta vårt arbete med att utbilda nästa generation av CNC- och robottekniker och forma en kompetent arbetskraft som kan möta framtidens utmaningar, berättar Charlotte Florestedt, Affärsområdeschef vuxenutbildning på Kunskapscompaniet.

På bild: Utbildningsminister Mats Persson, Charlotte Thorén student på YH CNC- och robottekniker, Pernilla Jacobsson Regionchef Mitt , Camilla Cederlöf gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna och Charlotte Florestedt Affärsområdeschef vuxenutbildning på Kunskapscompaniet.

Presskontakt

Carl-Ola Petersson

Charlotte Florestedt

Affärsområdeschef Vuxenutbildning Charlotte.Vallfors@watma.se 070-462 52 48

Relaterat material