Kunskapscompaniet

Byggutbildning

Byggbranschen går för högtryck och det finns gott om jobb. Eter avslutad utbildning har du en komplett grundutbildning och kan inleda din kvalificeringstid hos ett branschföretag.

Aktuella utbildningsstarter»

Vad vill du bli?

Träarbetare

Snickare är ett gammalt hantverksyrke som ständigt utvecklas med nya maskiner och tekniker. De flesta tänker nog på byggare som snickare, speciellt husbyggare. Men yrket är brett och kan handla om allt från konstruktion och renovering till specialsnickeri för att nämna några inriktningar.

Betongarbetare

Som betongarbetare armerar och gjuter du golv, väggar och pelare. Du kan också jämna till betonggolv med olika sorters spackel. Vanligaste arbetsuppgiften är att gjuta grund till husbyggen men betongarbetare kan också arbeta med väg- och brokonstruktioner med mera.

Murare

Murare är ett hantverksyrke som kräver stor yrkesskicklighet. Som murare är dina främsta arbetsuppgifter att putsa fasader, mura grunder och montera tegel. Även plattsättning utförs av murare och en del murare utför även inredningsjobb.

 

Golvläggare

Golvläggare jobbar vid både nybyggen och renoveringar med att lägga golv. Golv levereras idag ofta i stora enheter men i jobbet ingår även att hantera speciella uppdrag som mönsterläggning. Även kunskaper om olika ytskikt och behandlingar ingår. Arbetet sker oftast inomhus och är mycket självständigt. Kundkontakter är vanliga.

 

Plattsättare

Plattsättare arbetar med att klä väggar, golv och andra ytor med olika former av kakel och klinker. Grundarbete är en stor och viktig del av jobbet som kräver noggrannhet och kunskap. Arbetet sker oftast inomhus och är mycket självständigt. Kundkontakter är vanliga.

STUDIEBESÖK

Är du intresserad och vill veta mer om byggutbildningen via Arbetsförmedlingen?
Boka in dig på ett studiebesök genom att maila till info@kunskapscompaniet.se

Byggutbildning

[Arbetsförmedlingen – Katrineholm]

 

Efter avslutad utbildning har du en komplett grundutbildning och kan inleda din kvalificeringstid hos ett branschföretag.

Utbildningstiden bestäms individuellt, dels utifrån din utbildnings- och erfarenhetsbakgrund och dels vilken kompetensnivå som krävs för att bli anställningsbar. Om du har tidigare kunskaper inom yrkesområdet kan vi genom validering korta ner utbildningstiden.

Byggutbildning lärling

[Komvux – Västerås, Katrineholm/Vingåker och Nyköping]

Byggutbildningen ger grundläggande kunskap i den teknik som krävs för arbete med nybyggnad, underhåll och reparationer. Utbildningen präglas av erfarenhetsbaserat lärande och praktiskt arbete och är en väg till yrkesbevis. Cirka 80 % av utbildningen kommer att bedrivas som praktiskt arbete förlagd på en byggarbetsplats.

Efter fullgjord utbildning utfärdas kompetensbevis samt betyg i aktuella gymnasieämnen.

Visste du att?

Byggutbildningen på Kunskapscompaniet är godkänd av Byggbranschens yrkesnämnd (BYN)

Läs mer om BYN»

Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss?

Pernilla Jacobsson

Verksamhetschef
076-724 97 94
namn.efternamn@kunskapscompaniet.se
Robert Lagerström

Robert Lagerström

Verksamhetschef
079-006 02 66

Peter Nilsson

Uppdragsledare
076-724 20 16

Vanliga frågor

Här hittar du våra vanligaste frågor om våra yrkesutbildningar.