Eva Johansson

”Vi undervisar med verkliga exempel”

Eva Johansson är utbildad specialistsjuksköterska – och lärare på Kunskapscompaniets vårdprogram: ”Vi undervisar med verkliga exempel”. 

Allt börjar med en bra lärare. Därför har Vård- och omsorgsprogrammet rekryterat lärare med mångårig erfarenhet från vårdyrken. Eva Johansson, specialistsjuksköterska, berättar om det speciella med just deras utbildning.

Kanyler, omläggningsutrustning, sängbord, bandage och skelett är bara ett fåtal av all rekvisita som krävs för att lära ut på Vård- och omsorgsprogrammet. Eva Johansson är tillsammans med kollegan Carina Saarela, som också är legitimerad vårdlärare och tidigare undersköterska, måna om att undervisa med en nära anknytning till verkligheten.

– Eftersom både jag och Carina har flera års erfarenhet från att jobba i vården har vi försökt använda våra erfarenheter för att skapa en utbildning som ger eleverna inblick i hur verkligheten på ett sjukhus eller äldreboende faktiskt ser ut, säger Eva.

På Kunskapscompaniets vårdprogram utbildas man inom flera olika områden: äldreomsorg, funktionsvariationer och akutsjukvård – något Eva framhåller som en stor fördel när det kommer till att söka jobb efter studenten. Eva är med sin utbildning inriktad mot kirurgi och medicin, Carina mot demens och funktionsvariationer. Med deras samlade erfarenhet har de möjlighet att lära ut på djupet, trots bredden på ämnen.

– Efterfrågan på elever med kompetens inom vård och omsorg är stor. Alla våra elever kan få jobb när de tagit studenten eller, extrajobb när de fyllt arton. Enligt mig finns det många fördelar med att gå vårt program. Inte bara har du möjlighet att få högskolebehörighet men du kan också få ett riktigt jobb.

Eva fortsätter:

– Om man som nyexaminerad från vårt program inte är helt säker på vad man vill göra i framtiden är det inga problem – man har möjlighet att få ett jobb och kan därmed försörja sig själv.

Utöver utbildningens fokus på verklighetsbaserat lärande kännetecknas Kunskapscompaniets Vård- och omsorgsprogram av mindre klasser. Det innebär att eleverna kan få noggrann handledning genom utbildningens alla moment.

– När våra elever kommer tillbaka från sitt arbetsplatsförlagda lärande (APL) får vi ofta höra att de är väldigt duktiga och har kunnat hjälpa till i arbetet. Jag tror det kan förklaras av att varje enskild elev får mycket uppmärksamhet här, på det sättet lär de sig mer.

Vård- och omsorgsprogrammet är till för elever som i framtiden vill jobba med något meningsfullt och kunna hjälpa människor. Oavsett om en elev ser sin framtid på universitetet, studerandes till sjuksköterska, läkare eller annat yrke, är möjligheterna efter studenten många.

 

 

Hittar du ingen ledig tjänst som passar just nu?

Lämna en spontanansökan!

Vi letar kontinuerligt efter nya medarbetare till vårt huvudkontor och våra skolor runtom i Sverige. Lämna gärna en spontanansökan så hör vi av oss när vi har en ledig tjänst som kan vara aktuell för just dig.

Spontanansökan»