Om Kunskaps­companiet

Kunskapscompaniet startade sin verksamhet i Eskilstuna 1993 och ingår sedan maj 2020 i utbildningskoncernen Watma Education.

Vi består av två bolag: Kunskapscompaniet Ankaret AB och Kunskapscompaniet Gymnasium KCGY AB.

Kunskapscompaniet vuxenutbildning

Kunskapscompaniet Ankaret AB erbjuder vuxenutbildning inom Yrkeshögskola, Yrkesutbildning (Komvux och Arbetsförmedlingen) och Coachning (Arbetsförmedlingen och Trygghetsfonder).

 Utbudet av utbildningar och dess innehåll utvecklas i nära samarbete med företag och olika branschorganisationer. Idag bedrivs utbildningar mot olika byggyrken, industri och teknik, tåg, transport, logistik, lokalvård, vård och omsorg samt restaurang. Utbildningarna utvecklas över tid, i fas med kompetenskraven och rekryteringsbehoven inom näringslivet.

En av Kunskapscompaniets främsta framgångsfaktorer är ett väl utvecklat samarbete med det lokala näringslivet. Det ger ett bra nätverk för genomförande av praktik för våra deltagare och är av yttersta vikt för att tillse att utbildningarna lever upp till de senaste kompetenskraven i de aktuella branscherna. Kunskapscompaniet samarbetar också med olika branschorganisationer som ex. STR, TYA, BYN och VOC.

Kunskapscompaniet bildades 1993 i Eskilstuna och erbjuder utbildningar på flera orter runtom i landet. Kunskapscompaniet vuxenutbildningar har idag ett starkt fäste i Mälardalen med verksamheter i bland annat Eskilstuna, Västerås, Hallstahammar, Köping, Katrineholm, Flen och Nyköping och finns även i Stockholm, Norrköping, Kristianstad, Trollhättan samt Mora och Gällivare.

Lediga jobb på Kunskapscompaniet vuxenutbildning»

Kunskapscompaniet Gymnasieskola

Kunskapscompaniet gymnasieskola finns på Köpmangatan i centrala Eskilstuna, i välutrustade lokaler i en ombyggd industrifastighet med vacker utsikt mot vattnet. Här pluggar eleverna till ett yrke och väljer mellan Bygg- och anläggningsprogrammet, Fordons- och transportprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet. Efter avslutad gymnasieutbildning är det många av våra elever som får jobb direkt medan andra läser vidare på högskola och universitet.

Kunskapscompaniets gymnasieskola är en skola med stor gemenskap där alla lär känna varandra och stämningen är positiv, öppen och trevlig. Utöver skolarbetet ser vi till att ha roligt tillsammans och det anordnas bland annat kanotpaddling, lådbilsrally, hälsodagar och under riktigt kalla vintrar badar vi isvak. För oss är det jätteviktigt att alla elever mår bra. Därför finns det skolsköterska, skolkurator, specialpedagog samt studie- och yrkesvägledare på skolan som stöttar när det behövs.

 

 

Lediga jobb på Kunskapscompaniet gymnasium»

Kontakt

Jari Salmijärvi

Rektor på Kunskapscompaniet gymnasieskola
072-177 39 20

Charlotte Vällfors

Affärsområdeschef vuxenutbildning
070-462 52 48