Studieupplägg

Utbildningen har två intressanta inriktningar och du kan välja den inriktningen som passar dig bäst:

  • CNC
  • Svets- och plåtbearbetning

 

Utbildningen genomförs praktiskt och teoretiskt med modern utrustning i våra lokaler. Styrsystem som vi kommer att gå igenom är Fanuc och Siemens. Utbildningen genomförs i första hand som individuell undervisning med tillgång till handledning. Yrkespraktiken ingår under utbildningstiden.

CNC-utbildningen innefattar manuella och CNC-styrda maskiner, CAD/CAM-teknik, mätning med olika mätdon, ritningsläsning, truck m.m. Svetsutbildningen innefattar ritningsläsning, plåtbearbetning, gasskärning samt svetsning i metoderna MMA, MIG/MAG och TIG. Efter godkända praktiska och teoretiska prov i vald svetsmetod erhåller du ett IW-diplom – ett internationellt erkännande som svetsare som är giltigt i fler än 60 länder.

 

Kurslängd

Utbildningen startar med 3 veckor test och orientering och en gemensam basutbildning på 24 veckor. Under den tiden väljer du inriktning Skärande bearbetning och styrd produktion (CNC) 19 veckor eller Svets- och plåtbearbetning 20 veckor.

Om du har tidigare kunskaper inom yrkesområdet kan vi genom validering korta ner utbildningstiden.

Förkunskaper
  • Goda kunskaper i svenska språket så att du kan tillgodogöra dig yrkesutbildningen och kunna arbeta inom yrket.
  • Utbildningen kräver också att du har ett engagemang, motivation och kan ta eget ansvar.
  • Utbildningen är en arbetsmarknadsutbildning som riktar sig till dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen. Urval av deltagare till utbildningen sker i samråd med Arbetsförmedlingen.
Ansökan

Är du inskriven på Arbetsförmedlingen och intresserad av utbildningen?
Prata med din Arbetsförmedling eller skicka en intresseanmälan till studiebesök hos oss så kontaktar vi dig.

 

Läs mer om utbildningen (pdf)»