Watma Education förvärvar Kunskapscompaniet

pressrelease

2020-04-21, 08:00

Utbildningsföretaget Watma Education AB förvärvar Kunskapscompaniet AB och breddar därmed verksamheten till att omfatta vuxenutbildning på flera orter i Mälardalen. Förvärvet innebär även att Watma Education tar över Kunskapscompaniets gymnasieskola i Eskilstuna.

– I och med förvärvet av Kunskapscompaniet blir Watma Education nu en aktör att räkna med även inom vuxenutbildningen. Jag är övertygad om att vi kan bidra till att utveckla och stärka Kunskapscompaniets verksamheter med vår breda kompetens och gedigna kvalitetsarbete samtidigt som vi får ta del av Kunskapscompaniets långa erfarenhet inom vuxenutbildning, säger Katharina Sjögren-Edström, VD för Watma Education AB.

– Jag ser mycket fram emot att återigen bli verksam inom vuxenutbildning, där jag själv och flera andra kollegor inom Watma Education har lång erfarenhet sedan tidigare. Det är också positivt att vi i och med detta samtidigt kan utöka vår verksamhet inom gymnasieskolan med Kunskapscompaniet i Eskilstuna, säger Katharina Sjögren-Edström, VD för Watma Education AB.

– Det är skönt att vi nu har fått en ny stabil och långsiktig ägare i Watma Education. I och med detta ingår Kunskapscompaniet i ett större sammanhang där vi både kan bidra med våra kompetenser och samtidigt dra nytta av resurser och kompetens som finns inom Watma Education, säger Lars Ollson, VD för Kunskapscompaniet.

Kunskapscompaniet har läsåret 2019/20 totalt cirka 700 elever och deltagare samt 60 medarbetare. Watma Education har läsåret 2019/20 totalt cirka 3000 elever och 380 medarbetare.

Förvärvet i korthet

  • Watma Education AB förvärvar Kunskapscompaniet av AB Alphace Coaching & Educations konkursbo.
  • Kunskapscompaniet erbjuder Yrkesutbildning och Coachning genom uppdrag inom Yrkeshögskola, vuxenutbildning och arbetsmarknadsinsatser.
  • Kunskapscompaniet driver även en gymnasieskola i Eskilstuna med Bygg- och anläggningsprogrammet, Fordon- och transportprogrammet samt Vård- och omsorgsprogrammet.
  • Kunskapscompaniet driver verksamheter i Eskilstuna, Västerås, Hallstahammar, Köping, Katrineholm och Nyköping och genomför kurser även på fler andra orter i Mälardalen.
  • Datum för formell överlåtelse är 4 maj 2020.

För mer information, kontakta:
Katharina Sjögren-Edström, VD Watma Education AB
E-post: katharina.sjogren-edstrom@laroverken.se Telefon: 070-344 14 02

Relaterat material