Industriteknik

 

CNC-teknik - gymnasial vuxenutbildning (Eskilstuna)

I våra utbildningslokaler i Eskilstuna utbildar vi inom verkstadsteknik och CNC på uppdrag av Eskilstuna kommun. Utbildningstiden är individuell, den anpassas efter dina förutsättningar och eventuella förkunskaper.

Utbildningen inleds med 4 veckor introduktion/orinteringskurs. Som deltagare får du en inblick och introduktion i olika yrken inom verkstadsindustrin. Praktiska och teoretiska moment ingår, där du får prova på verkstadsteknik och svetsteknik.

Innehållet baseras på skolverkets gymnasiekurser inom det nationella programmet. Du behöver inga speciella förkunskaper för att läsa utbildningen, utan förkunskaper tar utbildningen till CNC-operatör cirka 44 veckor (varav 4 veckor är introduktion/orientering).


Utbildningen omfattar:
Manuella maskiner såväl som datastyrda
CAD/CAM-teknik
Mätning med olika mätdon
Ritningsläsning
Truckkort

Kursort är Eskilstuna. Ansökan görs genom din hemkommun, prata med studie- och yrkesvägledaren på kommunen för att få mer information om ansökningsprocessen.

Om du har frågor om utbildningen för du gärna kontakta utbildningsansvarig Mariana Hjelting på tel 016-14 74 70 eller This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .


Läs mer om CNC-utbildningen i Eskilstuna >> 

 

 

 

Svetsteknik - gymnasial vuxenutbildning

Utbildningen inleds med 4 veckor introduktion/orinteringskurs. Som deltagare får du en inblick och introduktion i olika yrken inom verkstadsindustrin. Praktiska och teoretiska moment ingår, där du får prova på verkstadsteknik och svetsteknik.

Du får lära dig att svetsa med de tre vanligaste metoderna: TIG, MIG/MAG och MMA samt truckutbildning. Utbildningstiden är individuell men rikttiden för en person utan förkunskaper är 44 veckor (varav 4 veckor är introduktion/orientering). Yrkespraktik ingår med 4-6 veckor. Innehållet motsvarar gymnasieskolans nationella program.

Kursort är Eskilstuna. Ansökan sker till din hemkommun, hör gärna med kommunens studievägledare om du har frågor om ansökan.


För frågor om utbildningen är du välkommen att höra av dig till utbildningsansvarig Mariana Hjelting, 016-14 74 70, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .


Läs mer om Svetsutbildningen i Eskilstuna >>

 

 

 

Företagsanpassad utbildning inom industri

Vi anpassar industriutbildning till ditt företags eller organisations behov, både grundläggande och påbyggnadsutbildning.

Utbildningen kan genomföras hos oss, i våra lokaler, eller på plats hos dig som kund. Om kursen hålls hos er innebär det att vi kan utbilda i er egen miljö och utifrån din verksamhets förutsättningar. Kursmaterialet är i dessa fall helt anpassat till företaget.

Nivån anpassar vi till kursens deltagare och utbildningstiderna är flexibla för att passa in i er verksamhet. Lösningen tar vi fram tillsammans utifrån era önskemål. En utbildning som är anpassad till aktuell situation upplevs som mer värdefull och ger oftast ett bättre resultat.

Om du är intresserad och vill veta mer kontakta gärna utbildningsansvarig Mariana Hjelting, 016-14 74 70, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .